VÄLKOMMEN TILL OSS!

 

Kvarnen är en liten familjär galleria vid Vaksala torg i Uppsala. I Kvarnen finns ett varierande utbud av såväl fristående små butiker och restauranger, serviceinrättningar och dessutom bland annat Kronans Apotek och Systembolaget. Vi har också ett Bankomat kontantcenter – för både in- och uttag – och en DHL Swipbox. Välkomna in till oss – Kvarnen, till er tjänst sedan 1984!

 
 
Bankomat_Kontantcenter_blå_cmyk_vektor.jpg
DHL_rgb_265px_vit bkg.png
 

ica_m logo.jpg

ICA SUPERMARKET TORGKASSEN

Alla dagar: 07–23

ICA Supermarket Torgkassen är en utpräglad färskvarubutik med ett spännande sortiment och hög service. Vårt stora utbud av ekologiskt, vår fina fisk- och skaldjursdisk med massor av godsaker och vår alldeles egna ostmästare – är några saker vi är extra stolta över. Välkommen!

PS. Handla för minst 200 kr på ICA Torgkassen så parkerar du utan kostnad i 1 timme i Kvarnen-garaget (P-taxa: 30 kr/tim. Söndagar gratis).

Visa upp ditt parkeringskvitto i kassan så dras beloppet av om du handlar för minst 200 kr.

Telefon: 018-15 61 25    Webbsida     

 

shutterstock_222462259beskuren.jpg

SYSTEMBOLAGET

Mån-fre: 10–19   Lör: 10–15

Systembolagets uppdrag baserar sig på omsorgen om folkhälsan. Visionen är att skapa ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. Systembolaget bidrar med kunskap, både när det gäller mat och dryck och alkoholens påverkan på hälsan. På så vis vill vi inspirera till medvetna dryckesval och ett hälsosammare förhållningssätt till alkohol.

Vårt löfte till dig

 • Du ska alltid känna dig välkommen.
 • Du ska alltid kunna lära dig något hos oss.
 • Du ska alltid kunna lita på att vi säljer med ansvar.

Telefon: 018-13 21 49     Webbsida    Facebook              

 
apoteket_m logo.jpg

KRONANS APOTEK

Mån-fre: 09–19   Lör: 10–15

Kronans Apotek är Sveriges tredje största apotekskedja med över 300 apotek från Trelleborg i söder till Malmberget i norr. Vi har verkat inom den svenska läkemedelsmarknaden i mer än hundra år och nu är vi åter tillbaka där allt en gång började, bakom apoteksdisken. På Kronans Apoteket i Kvarnen kan du hämta ut Dina recept! Vi har också ett brett sortiment egenvårdsläkemedel och friskvårdsprodukter. All personal är utbildad för att kunna ge Dig råd.

Telefon: 0771-612 612     Webbsida

kronans apo_logo.jpg
 
shutterstock_128864470.jpg

Kvarnens SKO, NYCKEL & KEM

Mån-fre: 10–19   Lör: 10–15

Här utförs alla slags skoreparationer; behöver du nya sulor, klackar eller annat så fixar vi det. Vi kan även laga blixtlås, väskor, och gör övriga skinnreparationer. Kvarnens Sko, Nyckel & Kem kan också erbjuda nyckelkopiering och kemtvätt. Dessutom har de högkvalitativa herrskor från Johnston & Murphy, andra läderprodukter och diverse skovårds-produkter till försäljning. Välkommen till stans trevligaste skomakare – nu i ny, fräsch större lokal!                                       

Telefon: 018-10 97 00    Webbsida         

 

Winges Blommor

Sommartider: Mån-fre: 10–18 Lör: 10–15 

En blomma säger mer än tusen ord. I deras stora utbud av blommor och presenter finns något för varje tillfälle. De utför alla slags binderier; till bröllop, konferenser, festarrangemang, sorgbinderier m.m. Via dem kan du även skicka blommor över hela världen. Utöver alla härliga blommor kan du även få specialkomponerade buketter hos Winges Blommor – där dina egna personliga önskemål styr.

Telefon: 018-12 30 00   Fax: 018-13 01 03   Webbsida  

 

 

KVARNENS KLIPPOTEK, Inne i gallerian

Mån-fre: 10–19   Lör: 10–15

Hos Kvarnens Klippotek finns stor kunskap inom frisöryrket. Oavsett om du vill göra en stor förändring eller bara fräscha upp ditt hår är du varmt välkommen hit! Ett utvalt sortiment av produkter för just ditt hår. Om du inte är säker på vad som passar just dig, så får du professionell hjälp. Tjänsterna de erbjuder är bla klippning, färgning, slingor, plock- och färgning av bryn/fransar. Besök Kvarnens Klippotek och de får dig att se ut som ditt bästa jag. Observera att tidsbokning endast sker via telefon.

Telefon: 018-10 34 40     

 
spel_dubbel med logo.jpg

Kvarnens Spel & tobak

Mån-fre: 10–19   Lör: 10–16   Sön: 11–15

Kvarnens Spel & Tobak kan du göra allt från att spela ATG, Svenska spel, köpa lotter eller fylla på busskortet. De utför tjänster inom kassagirot och posten; betalning av räkningar, inlösen av värdeavier från PlusGirot, kontoinsättning till valfria svenska bankkonton och de hjälper naturligtvis till med post, brev, paket och frimärken också. Här kan du även skicka/ta emot pengar med Money Gram. Dessutom erbjuder de ett brett utbud av godis, konfekt, halstabletter och annat gott du kan behöva på vägen.

Telefon: 018-13 63 33    Fax: 018-13 64 44     

postnord-sverige.png

KVARNEN BOK & Lek

Mån-fre: 10–19   Lör: 10–15

Kvarnen Bok & Papper blir Kvarnen Bok & Lek sedan de nu har utökat sitt sortiment med mer leksaker. De huserar i nya ljusa lokaler med fönster ut åt St Persgatan. Här hittar du ett brett sortimentet av böcker – däribland barn-böcker, reseguider och pocketböcker – och leksaker från bl a Brio och Teddykompaniet. Dessutom är de ensamma i Uppsala om att sälja de populära japanska pusselbitarna Nanoblock. Utöver detta finner du ett väl genomarbetat sortiment av pennor, anteckningsböcker, målarböcker samt pek- och barnböcker. 

Telefon: 018-69 49 10

 

FOTOTORGET

Mån-fre: 10–18   Lör: 10–15

Fototorget är specialister på digitala tjänster, framkallning, tryck och överföring till CD-skivor. Foto till ditt ID, visum, pass (även amerikanskt) eller körkort. Med deras senaste storformatskrivare har de nu möjlighet att göra förstoringar på fotopapper eller canvas upp till 100x150cm under dagen. Dessutom har de ett brett utbud av kameratillbehör till försäljning. Utöver deras stora sortiment av armbandsur, väckarklockor och väggklockor genomför de naturligtvis batteribyten och reparation av urverk.

Telefon: 018-12 66 11    Fax: 018-12 66 22     

 

Le petit moulin

Mån-fre: 7-19    Lör-sön: 10–18   

Äntligen har vårt efterlängtade torgkafé La Petit Moulin öppnat! Le Petit Moulin har som namnet avslöjar en traditionell fransk meny med både lättare rätter, smörgåsar, konditorivaror och gott kaffe.  Le Petite Moulin är varmt och välkomnande med trevlig och mysig atmosfär, omringat av torgets handlare och florister.  Bienvenue! 

Telefon: 018 - 413 86 00

 
shutterstock_255256354_akropolis.jpg

AKROPOLIS BISTRO & BAR

Mån-tors: 11–23   Fre-lör: 12–23   Sön: 13–22

Akropolis Bistro & Bar's meny är medelhavsinspirerad med grekisk tyngdpunkt och med fräscha råvaror i ett genuint mathantverk. Som deras namn antyder består restaurangen av både en avslappnad bistro, en lite mer ombonad och trivsam à la carte-del och dessutom en trevlig bar för lite enklare och lättare rätter. De serverar också lunch på vardagarna!

Bordsbeställning mm: info@akropolis.se

Kvarnens Mobilservice

Mån-fre: 09–19   Lör: 10–15   Sön: 11–15

Kvarnens Mobilservice reparerar både smartphones och surfplattor av olika fabrikat såsom iPhone/Ipad, Samsung eller Sony. De erbjuder snabba, professionella reparationstjänster av skickliga tekniker med många års erfarenhet, till exempel byte av er trasiga skärm medan ni väntar. Kvarnens Mobilservice säljer även mobiltillbehör, bland annat mobilskal, hörlurar och laddare. 

Telefon: 018-10 98 80     Webbsida

 

PHIL'S BURGER

Mån-sön: 11–22 (Vid sena stormatcher håller de öppet längre.)

Nu har Phil's Burger öppnat sin sjätte restaurang och den andra i ordningen som öppnar utanför Stockholmsområdet. Konceptet sig likt sedan tidigare – att erbjuda hamburgare av högsta kvalitet i restaurangmiljö. Restaurangen i Kvarnen kommer dessutom till hälften att utgöras av en sportbar. Men de erbjuder också kaffe och muffins om du är ute efter att bara fika.

Bordsbeställning: uppsala@philsburger.se  Webbsida   Facebook

 
 

Butiker som har egen ingång direkt från Vaksalagatan:

 

CREATIVE MAKEUP

Mån-fre: 10–18   Lör: 10–14

Butik med stort sortiment – smink, hudvård och allt inom skönhet – samt salong med ögonbrynsplockning, fransfärgning, fransperma-nent, makeup och makeupkonsultationer. Inom kort kommer de också erbjuda nagelbehandlingar. Och självklart det som Creative Make Up är mest känt för – permanent makeup!

  Telefon: 018-10 50 13  

   

  Och det kommer mera...

   

  Det kanske är så att du har ett butikskoncept som du tror skulle passa för Nya Kvarnen? Vill du etablera dig här hos oss? Det enklaste sättet att komma i kontakt med vår etableringsgrupp är att använd knappen nedan för att anmäla ditt intresse!